Het Scientology Kruis Theologie & Praktijk van een Hedendaagse Godsdienst Scientology
Kies een taal
Opsporing
-->
Een naslagwerk Aangeboden door de Church of Scientology International Home
Inhoudsopgave
Het Credo van de Scientology kerk Inleiding
Hoofdstukken
Hoofdstuk 1 Een definitie van godsdienst in een pluralistische samenleving
Hoofdstuk 2 De beginselen van Scientology
Hoofdstuk 3 De godsdienstige gebruiken van Scientology
Hoofdstuk 4 Geschriften en symbolen van de Scientology godsdienst
Hoofdstuk 5 Organisaties van de Scientology godsdienst
Hoofdstuk 6 Maatschappelijke activiteiten van Scientologen
Hoofdstuk 7 L. Ron Hubbard, De stichter van Scientology
Appendices
Lijst van Scientology kerken en missies
BibliografieHoofdstuk Twee


De beginselen van Scientology
[]
Hoewel Scientology veel te danken heeft aan de oosterse geloofsopvattingen, heeft zij de oorsprong in het westen en komt het geloof tot uitdrukking in het technologisch taalgebruik van de twintigste eeuw. Scientology voegt aan deze spirituele denkbeelden een nauwkeurige en hanteerbare technologie toe teneinde deze ideeŽn toe te passen op het leven.

 D e godsdienstige beginselen van Scientology bevatten bepaalde fundamentele waarheden. Voorop staat dat de mens een spiritueel wezen is, wiens bestaan meer dan een levensperiode bestrijkt en die begiftigd is met vaardigheden die verder reiken dan hij zichzelf bewust is.

Niet alleen kan hij een oplossing vinden voor zijn eigen problemen, doelen bereiken en levenslang gelukkig worden, maar ook een nieuwe staat van spiritueel bewustzijn bereiken waarvan hij misschien nooit heeft gedroomd.

Scientology gaat ervan uit dat de mens van oorsprong goed is en dat zijn spirituele verlossing afhangt van hemzelf, van zijn relatie tot zijn medemens en zijn vermogen om tot broederschap met het universum te komen. In dit opzicht is Scientology een religieuze filosofie in de diepste betekenis van het woord, want zij houdt zich bezig met niets minder dan het volledige herstel van het spirituele zelf van de mens Ė zijn vaardigheden, zijn bewustzijn en de zekerheid van eigen onsterfelijkheid.

Vervolgd...
  Vorige Volgende

Top
Contact Woordenlijst Boekhandel Overzicht Aanverwante Sites