Het Scientology Kruis Theologie & Praktijk van een Hedendaagse Godsdienst Scientology
Kies een taal
Opsporing
-->
Een naslagwerk Aangeboden door de Church of Scientology International Home
Inhoudsopgave
Het Credo van de Scientology kerk Inleiding
Hoofdstukken
Hoofdstuk 1 Een definitie van godsdienst in een pluralistische samenleving
Hoofdstuk 2 De beginselen van Scientology
Hoofdstuk 3 De godsdienstige gebruiken van Scientology
Hoofdstuk 4 Geschriften en symbolen van de Scientology godsdienst
Hoofdstuk 5 Organisaties van de Scientology godsdienst
Hoofdstuk 6 Maatschappelijke activiteiten van Scientologen
Hoofdstuk 7 L. Ron Hubbard, De stichter van Scientology
Appendices
Lijst van Scientology kerken en missies
Bibliografie


Hoofdstuk Vijf


Organisaties van de Scientology godsdienst
[]
Naast de belangrijkste godsdienstige taken van auditing en training, voorziet de kerkelijke structuur van Scientology in een veelheid van verschillende activiteiten. Tot deze activiteiten behoren het werven van nieuwe leden, het besturen van de kerk, interne communicatie, het produceren van informatiemateriaal en nog vele andere taken. De godsdienstige gemeenschap van Scientology berust dus zowel op een gezamenlijk geloof en collectieve gebruiken als een unieke organisatiestructuur die is toegesneden op het uitdragen van de godsdienstige boodschap.

Scientologen hebben zich verenigd in een wereldomvattende, hiërarchische godsdienstige gemeenschap. De structuur van deze gemeenschap maakt een belangrijk en functioneel deel uit van de Scientology godsdienst. Zo dienen bijvoorbeeld de erediensten op voorgeschreven wijze te worden gehouden en de hiërarchische structuur zorgt ervoor dat individuele kerken hiertoe steun en leiding krijgen. Alle scientologen in alle kerken over de hele wereld kunnen dus zeker zijn van een juiste godsdienstige plechtigheid.

Naast de belangrijkste godsdienstige taken van auditing en training, voorziet de kerkelijke structuur van Scientology in een veelheid van verschillende activiteiten. Tot deze activiteiten behoren het werven van nieuwe leden, het besturen van de kerk, interne communicatie, het produceren van informatiemateriaal en nog vele andere taken.

De godsdienstige gemeenschap van Scientology berust dus zowel op een gezamenlijk geloof en collectieve gebruiken als een unieke organisatiestructuur die is toegesneden op het uitdragen van de godsdienstige boodschap.

Deze structuur brengt de parochianen ook op andere manieren samen, zoals tijdens de jaarlijkse vieringen van Scientology-feestdagen, waaronder de verjaardag van de stichter en een dag die is gereserveerd voor erkenning van het werk van de geestelijken. Deze gelegenheden, die worden georganiseerd door kerken op alle niveaus, worden door tienduizenden bijgewoond.

Vervolgd...
  Vorige Volgende

Top
Contact Woordenlijst Boekhandel Overzicht Aanverwante Sites