Het Scientology Kruis Theologie & Praktijk van een Hedendaagse Godsdienst Scientology
Kies een taal
Opsporing
-->
Een naslagwerk Aangeboden door de Church of Scientology International Home
Inhoudsopgave
Het Credo van de Scientology kerk Inleiding
Hoofdstukken
Hoofdstuk 1 Een definitie van godsdienst in een pluralistische samenleving
Hoofdstuk 2 De beginselen van Scientology
Hoofdstuk 3 De godsdienstige gebruiken van Scientology
Hoofdstuk 4 Geschriften en symbolen van de Scientology godsdienst
Hoofdstuk 5 Organisaties van de Scientology godsdienst
Hoofdstuk 6 Maatschappelijke activiteiten van Scientologen
Hoofdstuk 7 L. Ron Hubbard, De stichter van Scientology
Appendices
Lijst van Scientology kerken en missies
Bibliografie


Hoofdstuk Zeven


L. Ron Hubbard, de stichter van Scientology
[]
Als grondlegger van de Scientology godsdienst en enige auteur van de geschriften van de kerk wordt L. Ron Hubbard gerespecteerd door scientologen uit de gehele wereld. Een opvolger heeft hij niet. Hij wordt niet herdacht als iemand die geïdealiseerd of aanbeden moet worden, maar als een man die de Scientology godsdienst heeft nagelaten die nog steeds voortleeft.

Enige kennis van zijn achtergrond dient ter illustratie van de manier waarop hij de waarheden van de Scientology godsdienst ontdekte.

DE EERSTE JAREN

L. Ron Hubbard woonde van 1959 tot 1966 in Saint Hill Manor, in het Engelse graafschap Sussex. Saint Hill doet ook dienst als internationaal opleidingscentrum en is één van de hoofdzetels van de Scientology kerk.

L. Ron Hubbard werd geboren op 13 maart 1911 in Tilden, in de Amerikaanse staat Nebraska, als zoon van marineofficier Harry Ros en zijn vrouw Ledora May Hubbard. Voor een militair gezin was veel op reis zijn eerder regel dan uitzondering en kort na zijn geboorte verhuisden de Hubbard's dan ook naar Helena, in de noordelijke staat Montana. Tijdens hun verblijf aldaar raakte Hubbard bevriend met de Blackfeet indianen, in het bijzonder met een medicijnman die later de jonge Hubbard de eer zou aandoen hem bloedbroeder te maken.

Toen zijn vader in 1927 werd overgeplaatst naar de Amerikaanse marinebasis op het eiland Guam, begon voor L. Ron Hubbard een periode van reizen die het grootste deel van de daaropvolgende jaren zou beslaan. Hij voer over het zuiden van de Stille Oceaan en de Zuidchinese Zee en hij trok door China tot aan de heuvels in het westen.

Vervolgd...
  Vorige Volgende

Top
Contact Woordenlijst Boekhandel Overzicht Aanverwante Sites